Ervaringen


Benieuwd naar wat anderen zeggen over "In vertrouwen op weg naar de bevalling"?

 

Debbie:

Sanne-Marieke is een zeer sensitieve persoon. Hierdoor voelt ze goed aan wat je nodig hebt, dit gaat bij haar heel natuurlijk, dat voelt erg vertrouwd. Dit voel je ook in de dynamiek van de kleine groep. Doordat er niet te veel deelnemers zijn is het intiem, en er is ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding op maat. De variatie in oefeningen en gesprekken is heel prettig. De workshop is een mooie afsluiting van de bijeenkomsten, waarbij je heel overzichtelijk op papier kunt visualiseren wat je bevallings-wensen zijn. 

Ik heb de ontmoetingen bij Sanne-Marieke mogen ervaren toen ik zwanger was van ons tweede kindje. Hoewel ik dacht dat ik het allemaal wel wist, ik was immers al een keer bevallen, merkte ik tijdens de bijeenkomsten gaandeweg dat er toch nog wat diepliggende, weggestopte lichte angsten en onzekerheden bij mij naar boven kwamen. Bij onze eerste zoon moest ik plotseling met 38 weken in het ziekenhuis ingeleid worden wegens pre-eclampsie - dit terwijl ik de wens had om thuis te bevallen. Hoewel de bevalling helemaal prima ging in het ziekenhuis, het kwam allemaal erg onverwacht. De wens om thuis te bevallen werd alleen maar sterker tijdens de tweede zwangerschap. Deze wens versterkte ook het gevoel van een soort machteloosheid, dat je absoluut geen controle zou kunnen hebben over je eigen bevalling. De ont-moetingen bij Sanne-Marieke hebben me laten voelen dat het goed is om los te laten, te vertrouwen op je eigen lichaam. Dat de dingen gaan zoals ze gaan, en dat het goed is - hoe en waar je ook bevalt. Diep van binnen wist ik dat al wel, maar Sanne-Marieke heeft me geholpen mijn eigen vertrouwen weer naar boven te halen. Onze tweede zoon is ter wereld gekomen in onze eigen slaapkamer, het was een hele mooie thuisbevalling! Wat voelde ik me sterk en apetrots!

Dankjewel Sanne-Marieke!

 

 

Marieke:

Een eer vond ik het om "In vertrouwen op weg naar de bevalling" bij Sanne-Marieke te mogen volgen. Iedere bijeenomst heb ik als zeer ontspannen en leerzaam ervaren. Even rust, een moment voor jezelf en je kleine wondertje in je buik. Sanne-Marieke heeft veel expertise en materialen om in te zetten, waarbij ze echt kijkt en luistert naar de behoeftes van de (toekomstige) moeders. Indrukwekkend hoe goed ze dit afstemt!

Voor mij mijn eerste kindje dat groeide in mijn buik, dus voor mij was alles nieuw. Ik kreeg onder andere door "In vertrouwen op weg naar de bevalling" het vertrouwen dat mijn lichaam dit wondertje liet groeien en toen het tijd was om de wereld te ontdekken de bevalling zo ontspannen mogelijk te houden.

Tijdens de ontmoetingen met Sanne-Marieke hebben we onderwerpen besproken waar ik van te voren niet zo over nagedacht had. Ervaringen horen van anderen en vervolgens nadenken over wat ik zelf graag zou willen was heel waardevol. 

Ik kwam erachter dat je veel invloed hebt op je bevalling en dat je zowel bij een thuisbevalling als bij een ziekenhuisbevalling je wensen kenbaar kunt maken en kunt bepalen wat je wilt. 

Tijdens de afsluitende workshop hebben we een bevalposter gemaakt. Ik zag uit naar de bevalling en om ons kleintje in mijn armen te hebben. Het was een geweldige bevalling en ik geniet iedere dag van ons prachtige wondertje! 

Follow your heart. 

 

Bekkenfysiotherapeut:

Het is in het algemeen van belang om goed voor je lichaam te zorgen, maar juist tijdens de zwangerschap is de aandacht voor je lichaam nóg belangrijker.

Door het zwangerschapshormoon relaxine worden je banden en gewrichten wat weker en kun je (bekken)klachten ontwikkelen. We denken altijd dat dat komt omdat we te weinig spierkracht hebben. Echter, de balans tussen belasting en belastbaarheid is heel belangrijk en vaak is het juist te weinig aandacht hebben voor je lijf en ontspanning waardoor je klachten krijgt.

Bij de zwangerschapsbegeleiding: In vertrouwen op weg naar je bevalling, wordt juist hier veel aandacht aan geschonken.

Wil je in de drukte van alledag en de daarbij behorende stress je op een ontspannen manier voorbereiden op je bevalling, dan is deze cursus iets voor jou! 

 

 

 

Nieuws, tips en inspiratie rondom bewust bevallen ontvangen? Schrijf je, onder aan de pagina, in voor de nieuwsbrief!

Zo licht als een veertje

Contact:
Bongertpad 41
6905 VV Zevenaar
info@zolichtalseenveertje.nl          0615475743